donderdag 23 februari 2017

Dit ben ik!

Hoi allemaal,

Voor de mensen die mij niet kennen, Ik ben Simone (19) en ik kamp al 13 jaar met obesitas. Jaren lang ben ik gepest door mensen uit mijn omgeving. Ik heb moeten leren om mezelf te accepteren zoals ik was en eruit zag. Jaren lang heb ik afvalpogingen ondernomen, van Sonja Bakker tot Atkins tot XLS Medical tabletten. Niets heeft geholpen. Ik viel altijd maar 2 á 3 kilo af en daar bleef het dan ook bij. Onwijs demotiverend kan je je misschien wel voorstellen.

Heel veel mensen denken mij te kennen, vooral voor mij onbekende mensen denken dat. Mensen bekritiseren je altijd maar van je moet meer bewegen en minder eten. Volgens sommige mensen ligt het zelfs aan de opvoeding van mijn ouders. Nou nee! Ik kan je vertellen dat obesitas ook medisch kan liggen. Bij mij is mijn endocrinoloog dat aan het onderzoeken met name uit mijn DNA.

Helaas ben ik erachter gekomen dat obesitas veel van je gezondheid kapot kan maken. Bij mij is er geconstateerd dat ik PCOS heb. Dit betekend dat ik op dit moment geen kinderen kan krijgen, omdat mijn hele hormoonhuishouding in de war is. Daarnaast heb ik vreselijke migraines rond mijn maandelijkse cyclus (wat ook door obesitas kan komen) en ben ik afgelopen Mei 2016 gediagnosticeerd met Diabetes type 2. Toen ik dit hoorde barstte ik in huilen uit. Ik had de afgelopen jaren al zoveel over me heen gehad dat het nu maar eens klaar moest zijn!

Ik heb de keuze gemaakt om me te laten helpen door een multidisciplinair team bij de Nederlandse Obesitas Kliniek. Ik droom hier al van sinds mijn 15e, maar toen kwam ik er nog niet voor in aanmerking. Ik ben bij een informatie dag geweest en ik had de keuze gemaakt om door te gaan en mij in te schrijven voor de screening. De screening vond plaats op 12 augustus 2016. Ik werd door een arts, diëtist, bewegingscoach, coördinator en psycholoog gezien. Dit zijn de mensen die mij de komende 7 jaar gaan ondersteunen. De gastric bypass (maagverkleining) dat zij zullen uitvoeren is een hulpmiddel en de rest doe je zelf met ondersteuning, Na de screening moest ik een aantal weken wachten tot de uitslag of ik groen licht kreeg. Helaas kwam het nieuws dat ik 6 maanden uitstel kreeg omdat ik niet aan het criteria: 6 maanden binnen 5 jaar bij dietist, ben geweest. Dit betekende dat ik dus wéér naar een diëtist moest terwijl ik wist dat het toch niks voor mij deed. Uiteindelijk kreeg ik er een andere gedachte bij omdat de coördinator zei dat je zo wel leerde om minder te eten en zo na je operatie geen ''terugval'' zou krijgen. Zo gezegd, zo gedaan, ik ging dus meteen naar de Weight Watchers. Ook moest ik stoppen met roken want anders werd ik niet geopereerd. Dus op 2 Januari 2017 ben ik gestopt en heb sindsdien niet meer gerookt. Terug naar de WW.

Weight Watchers is weer eens wat anders dan een diëtist omdat je het met een hele groep doet en omdat je je levensstijl veranderd. Ik heb leuke mensen ontmoet en daaraan 2 vriendschappen overgehouden. Daarnaast heb ik door het programma geleerd minder te eten maar meerdere porties per dag waardoor je de hele dag een aangenaam vol gevoel kreeg. Helaas was bij mij opnieuw het geval jojo effect met gewicht. Het programma heb ik elke maandag, 6 maanden lang gedaan. Met resultaat want afgelopen 13 Februari 2017 was ik klaar bij de WW. Het bewijs is afgeleverd bij de Obesitas Kliniek en een week erop op 22 Februari 2017 werd ik gebeld met de mededeling dat ik groen licht heb gekregen voor de operatie en het project. Tranen met tuiten gehuild van blijdschap want eindelijk krijg ik hulp en eindelijk kan ik uitkijken naar een nieuwe toekomst waarin ik weer zelfverzekerd wordt. Aanstaande donderdag 2 Maart 2017 mag ik beginnen in een groep en met het team van specialisten.

Vanaf vandaag ga ik jullie, voor de gene die het leuk vinden om het te lezen, meenemen in mijn strijd naar een gezond, slank en nieuwe ik. Ik zal elke week een stukje schrijven over mijn reis naar de 75 kilo (want zoveel is voor mij een gezond gewicht). Om de maand zal ik een foto van mezelf plaatsen met het voorlopige resultaat. Ik zal later onthullen hoeveel ik nu weeg maar ik voel me nog niet op mijn gemak om dat te vertellen. Ik schrijf dit voor mezelf zodat ik er later naar terug kan kijken maar ik schrijf het ook omdat sommige op de hoogte gehouden willen worden en wie weet kan ik er mensen mee helpen die ook strijden tegen overgewicht. De eerst volgende blog zal op 2 Maart 2017 verschijnen.

Volg nu ook mijn ''fan'' pagina op facebook. Typ in de zoekbalk: @noksimone OF typ: mijn gevecht naar een nieuwe toekomst in de zoekbalk en ga dan naar het kopje pagina's

Bedankt voor jullie steun!! Xxx Simone

3 opmerkingen:

  1. Leuk Simone, heel erg veel succes. Aan je motivatie ligt het in ieder geval niet.

    U can do this!

    Floor (clusius)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een reis simone!!!
    En mooi geschreven😊
    Dit gevecht ga je winnen!!
    Op naar een top jaar...

    Groetjes jolanda .v. stein

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Simone,

    Wat fijn om te zien dat het goed met je gaat. En wat ben ik blij dat je je multidisciplinear laat begeleiden. Heel veel succes en plezier met je traject!
    Jij kent mij niet maar ik wil graag met je in contact komen. Wanneer je dat ook wilt wil je mij dan mailen of bellen?
    hartelijke groet, Inez van den anker stichting over gewicht nederland.

    BeantwoordenVerwijderen